#RÖDAKORSETUMEÅ

Välkommen till Röda Korset Mariedals stora REA

Hjälp oss att göra plats för alla höstnyheter!

Halva priset på alla kläder, skor och accessoarer torsdag – lördag 22, 23 & 24 augusti.

 

Direkt på måndagen därefter (26/8) har vi höstpremiär och det vill du inte heller missa! Sortiementet är då utbytt och fyllt till bredden m inspirerande höstmode.

 

Varmt välkommen!

Cityöppning!

Välkommen till Röda Korset City fredagen den 2a augusti!

Efter att ha hållit stängt i juli öppnar citybutiken åter igen och har då fyllts upp med sensommarmode och inredning. Våra associationer för temat letar sig mot det lite mer välklädda, aningens preppy, kanske lite skärgård och via detta färgschema är det inte svårt att drömma sig vidare till Paris och tricoloren! Skördefest eller kräftskiva? Vi har maxat med fina fest-outfits.

Vi ses! Ta med en vän!

Halva priset på allt i Citybutiken

Röda Korset Mariedal har öppet hela sommaren. Vardagar 11-17 och lördagar 12-16.

Varmt välkomna!

Öppettider i Påsk!

SKÄRTORSDAG               11-16

LÅNGFREDAG                 STÄNGT

PÅSKAFTON                    STÄNGT

ANNANDAG PÅSK         STÄNGT

 

Alla andra dagar har vi öppet som vanligt! Varmt välkomna!

Yellow Jungle

 Välkommen till Röda Korset Citys ”Yellow Jungle”!

Fredag 8 mars fylls butiken med vårens trender inom mode och inredning. Det blir både mycket gult och djungelkänsla kan vi lova! Vi har som vanligt öppet 11-18.
Varmt välkommen! Dela gärna till dina vänner!

Handla smart! På Röda Korset.

Inbjudan till årsmöte Röda Korset Umeåkretsen

Styrelsen för Umeåkretsen hälsar alla medlemmar varmt välkomna att ta del av det gångna årets arbete, samt att välja inriktning för det kommande året.

Dag:              Tisdag 26 februari
Tid:               18.30
Plats:            Röda Korset Rådhusesplanaden 10 B

Anmälan görs via kansliet@umeakretsen.se eller 070 108 58 42.

 

TILLSAMMANS HITTAR VI NYA VÄGAR

2018 och 2019 – Fokus på integration och samordning av insatser
Det gångna året har vår rödakorsförening alltmer fungerat som ett nav för samordning av lokala föreningar i Umeå – framförallt i frågor kring integration. Rollen har utvecklats med stöd från Umeå kommun under de tre senaste åren efter flyktingsituationen 2015.

Utöver våra ordinarie verksamheter kring Secondhand, asylsökande, nyanlända, stöd till äldre och ensamma, häktesbesökare samt vårt praktikantprogram, utvecklar vi nu tillsammans med lokala föreningar och studieförbund verktyg för att säkerställa kvalitet inom det ideella arbete som utför s i Umeå.

Under det kommande året planerar vi med stöd från Delmos, Delegationen mot segregation, att utveckla en bred modell för samordning som även inkluderar organisationer utöver civilsamhället. Detta eftersom vi ser ett behov av att hitta nya lösningar för personer som står långt från arbetsmarknaden eller etablering.

Vårt engagemang baseras på den erfarenhet vi skaffat oss genom åren:
– Att de individer vi möter har resurser, och att de är villiga att arbeta intensivt för att känna delaktighet i samhället och hitta en menings­full försörjning för sig och sina nära. Inom Röda Korset upplever vi ibland att det finns onödiga hinder på vägen och där vill vi bidra med nya lösningar.

Motioner till årsmötet
Som medlem kan du lämna in motion till Röda Korset Umeåkretsen. Senast den 12 februari ska motioner vara styrelsen tillhanda. Motion från kretsmedlem sänds undertecknad till: Röda Korset Umeåkretsen, Ref: Motion, Rådhusesplanaden 10B, 903 28 UMEÅ

Medlemmar i Umeåkretsen har rösträtt på årsstämman. Skriftligt material kring kretsens eko­nomi och verksamheter under det gångna året finns att läsa från och med den 19 februari på mötesplatsen i cen­trum, Rådhusesplanaden 10B och i vår secondhandbutik på Björnvägen 7 (Miohuset på Stora Birk/Mariedal) samt på vår hemsida under fliken ”Senaste nytt”

Umeå Fashion WeeK 2018 – Karma Chameleon

Under Umeå Fashion Week 2018 bjöd citybutiken på modeshow under temat Karma Chameleon. Ledorden för hela showen var ”BE WHO? BE TRUE! BE YOU.”  Det var en färgsprakande och inspirerande kväll med en uppmaning till gränslöst mode. Helt fantastiskt på att alla sätt och vis!

Foto: Samuel Pettersson

Öppettider Jul och Nyårshelgen

Nu är det jul igen!

 Nu till helgen så startar vi julmyset i butikerna!

Red Cross Friday är tillbaka! På fredag så pyntas citybutiken om till traditionell Carl Larsson-jul. Vi uppmanar till julefrid, eftertanke kring konsumtion, hållbarhet och medmänsklig värme. Det bjuds på glögg och pepparkakor och hjärtlig stämning.

Dagen efter på Mariedal har vi vår årliga julmarknad med lotterier, handarbete, julpynt, paketutdelning till barnen och självklart lite julfika.  Kom, inspireras och njut av julstämningen med oss i helgen!

Skänka gåvor

Så skänker du

Har du kläder, möbler eller andra prylar som du inte använder längre? De kan göra nytta på annat håll!

Röda Korset Second Hand tar tacksamt emot hela och rena kläder, möbler och prylar som vi kan sälja vidare. När en gåva lämnas in till oss säljs den i vår butik, och överskottet från försäljningen går till Röda Korsets verksamhet. Det betyder att pengarna vi fått in från gåvan blir till exempelvis mat eller sjukvård för människor i Sverige och i världen.

Lämna din gåva i butik

För att skänka till Röda Korset Second Hand besöker du Röda Korset Second Hand på Mariedal. Vi ta emot Kläder, prylar, böcker (ej uppslagsverk) elartiklar, smycken, textilier, möbler (ej kontorsmöbler eller sängramar) med mera.  Tvätta och torka av.  ge det till oss som om du skulle lämna det till en vän.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att hämta längre.