#RÖDAKORSETUMEÅ

The SLOW FASHION EXPLOSION Gala

Vill ni vara med och förflytta gränser kring hur vi shoppar?
 
Röda Korset i Umeå bjuder in er till årets största händelse inom hållbart mode. Ett kostymdrama fyllt av tidlös tweed, avant garde, dramatiska volanger, punk, inspirerande föreläsningar, remake och MODESHOW. Tack vare en mängd härliga samarbeten kan vi, denna dag, visa inspirerande exempel på hur du kan välja att vara en del av lösningen!
 
Torsdagen den 26/9 11.00: Kollektionssläpp på Röda Korset City
Årets kollektion heter ”The Slow Fashion Explosion” och är inspirerad av bla slottsromantik & Vivienne Westwood.
 
Lördagen den 28/9 12-15: Klädbytarevent i samarbete med Naturskyddsföreningen i källarplan på Röda Korset City.
Inlämning av plagg sker fom torsdag 26/9. Det finns ytterligare instruktioner i ett eget evenemang på facebook. https://www.facebook.com/events/2447416188707766/
 
Lördagen 28/9 The SLOW FASHION EXPLOSION Gala
17-21.30
 
Plats: Hotell Elite Mimer (Mimersalen)
 
Under kvällen är restaurangen öppen och olika drickbara alternativ finns att köpa i Mimersalen.
 
Monika Kichau (stylist känd från TV) – ”Trendspaning och tips kring secondhand”

Monika Kichau är modenörd och frilansstylist, och många av er känner säkert igen henne som stylisten i TV-rutan. Hon älskar second hand. Under kvällen kommer hon ge tips på hur man bäst navigerar i second hand djungeln, och berättar om sina bästa styling- och stiltips med hjälp av second hand. Monika har dessutom stylat delar av kvällens modeschow!

 
Anna Lidström  –Anna Lidström är modedesigner och influencer med ett stort engagemang för hållbar utveckling. Hon är designdoktorand i hållbart mode på Högskolan Borås och är konstnärlig ledare för Re:textile, landets största affärsutvecklingsprojekt inom mode för cirkulär ekonomi. Annas föreläsning kommer att handla om hur man kan använda befintliga textila produkter och resurser på nya sätt, oavsett om de kommer från den privata garderoben eller från modebranschens överproduktion eller realager. Hur kan Design och Styling påverka modebranschen i en mer hållbar riktning?

Anna Lidström är invald jurymedlem till WinWin Gotherbourg Sustainability Award – att av världens främsta pris inom hållbar utveckling. Anna blev vald till Årets Second hand Profil 2018 och vinnare av Nöjesguidens Göteborgspris, kategorin Mode 2018. Anna har även praktiserat hos Vivienne Westwood.

Anna kommer även att visa två kreationer av egen design i modeshowen.

 
MODESHOW:
 
The Slow Fashion Explosion
 
Stylad av Monika Kichau, Röda Korset mfl.
 
Emelie Arkad & Martin Oskarsson (Naturskyddsföreningen) – ”Våra vardagliga val, klimatavtryck och hållbart mode”
 
Sophie Gripenberg (Svenska Röda Korsets hållbarhetskoordinator)
”Röda Korsets arbete – från katastrof till secondhand – allt hör ihop”
 
DJ för kvällen: Ella Nygren
 
GRÖNA TRYCK finns på plats och erbjuder dig att trycka din egen secondhand-T-shirt live!
 
Obs! Begränsat antal platser.
Torsdag 3/10 11-12: MEET & GREET samt boksignering med grundarna av klimatklubben och författare till nyutgivna boken ”Gör Skillnad”, Johanna Nilsson, Emma Sundh & Maria Soxbo. Röda Korset City.

Öppet hus och föreläsning

VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS!

 

Onsdag 11 september kl 18.00

Röda Korset City, Källarplan

 

Föreläsning med Ulla-Greta Pettersson, umebo och en av Röda Korsets experter på hälsofrågor. I våras gjorde hon en viktig insats i Mocambique för att hindra spridning av kolera efter cyklonen Idai.

Under kvällen finns även tillfälle för att få veta mer om Röda Korset Umeås lokala verksamheter och hur det fungerar att vara volontär!

 

Varmt välkomna! Vi bjuder på fika! Anmäl dig på info@umeakretsen.se så att vi vet hur mycket fika vi skall baka.

Välkommen till Röda Korset Mariedals stora REA

Hjälp oss att göra plats för alla höstnyheter!

Halva priset på alla kläder, skor och accessoarer torsdag – lördag 22, 23 & 24 augusti.

 

Direkt på måndagen därefter (26/8) har vi höstpremiär och det vill du inte heller missa! Sortiementet är då utbytt och fyllt till bredden m inspirerande höstmode.

 

Varmt välkommen!

Cityöppning!

Välkommen till Röda Korset City fredagen den 2a augusti!

Efter att ha hållit stängt i juli öppnar citybutiken åter igen och har då fyllts upp med sensommarmode och inredning. Våra associationer för temat letar sig mot det lite mer välklädda, aningens preppy, kanske lite skärgård och via detta färgschema är det inte svårt att drömma sig vidare till Paris och tricoloren! Skördefest eller kräftskiva? Vi har maxat med fina fest-outfits.

Vi ses! Ta med en vän!

Halva priset på allt i Citybutiken

Röda Korset Mariedal har öppet hela sommaren. Vardagar 11-17 och lördagar 12-16.

Varmt välkomna!

Öppettider i Påsk!

SKÄRTORSDAG               11-16

LÅNGFREDAG                 STÄNGT

PÅSKAFTON                    STÄNGT

ANNANDAG PÅSK         STÄNGT

 

Alla andra dagar har vi öppet som vanligt! Varmt välkomna!

Yellow Jungle

 Välkommen till Röda Korset Citys ”Yellow Jungle”!

Fredag 8 mars fylls butiken med vårens trender inom mode och inredning. Det blir både mycket gult och djungelkänsla kan vi lova! Vi har som vanligt öppet 11-18.
Varmt välkommen! Dela gärna till dina vänner!

Handla smart! På Röda Korset.

Inbjudan till årsmöte Röda Korset Umeåkretsen

Styrelsen för Umeåkretsen hälsar alla medlemmar varmt välkomna att ta del av det gångna årets arbete, samt att välja inriktning för det kommande året.

Dag:              Tisdag 26 februari
Tid:               18.30
Plats:            Röda Korset Rådhusesplanaden 10 B

Anmälan görs via kansliet@umeakretsen.se eller 070 108 58 42.

 

TILLSAMMANS HITTAR VI NYA VÄGAR

2018 och 2019 – Fokus på integration och samordning av insatser
Det gångna året har vår rödakorsförening alltmer fungerat som ett nav för samordning av lokala föreningar i Umeå – framförallt i frågor kring integration. Rollen har utvecklats med stöd från Umeå kommun under de tre senaste åren efter flyktingsituationen 2015.

Utöver våra ordinarie verksamheter kring Secondhand, asylsökande, nyanlända, stöd till äldre och ensamma, häktesbesökare samt vårt praktikantprogram, utvecklar vi nu tillsammans med lokala föreningar och studieförbund verktyg för att säkerställa kvalitet inom det ideella arbete som utför s i Umeå.

Under det kommande året planerar vi med stöd från Delmos, Delegationen mot segregation, att utveckla en bred modell för samordning som även inkluderar organisationer utöver civilsamhället. Detta eftersom vi ser ett behov av att hitta nya lösningar för personer som står långt från arbetsmarknaden eller etablering.

Vårt engagemang baseras på den erfarenhet vi skaffat oss genom åren:
– Att de individer vi möter har resurser, och att de är villiga att arbeta intensivt för att känna delaktighet i samhället och hitta en menings­full försörjning för sig och sina nära. Inom Röda Korset upplever vi ibland att det finns onödiga hinder på vägen och där vill vi bidra med nya lösningar.

Motioner till årsmötet
Som medlem kan du lämna in motion till Röda Korset Umeåkretsen. Senast den 12 februari ska motioner vara styrelsen tillhanda. Motion från kretsmedlem sänds undertecknad till: Röda Korset Umeåkretsen, Ref: Motion, Rådhusesplanaden 10B, 903 28 UMEÅ

Medlemmar i Umeåkretsen har rösträtt på årsstämman. Skriftligt material kring kretsens eko­nomi och verksamheter under det gångna året finns att läsa från och med den 19 februari på mötesplatsen i cen­trum, Rådhusesplanaden 10B och i vår secondhandbutik på Björnvägen 7 (Miohuset på Stora Birk/Mariedal) samt på vår hemsida under fliken ”Senaste nytt”

Umeå Fashion WeeK 2018 – Karma Chameleon

Under Umeå Fashion Week 2018 bjöd citybutiken på modeshow under temat Karma Chameleon. Ledorden för hela showen var ”BE WHO? BE TRUE! BE YOU.”  Det var en färgsprakande och inspirerande kväll med en uppmaning till gränslöst mode. Helt fantastiskt på att alla sätt och vis!

Foto: Samuel Pettersson

Öppettider Jul och Nyårshelgen