#RÖDAKORSETUMEÅ

Runtom i Sverige stickar frivilliga rödakorsare den så kallade Kärleksvanten. Den består, förutom av ett par vanliga vantar, även av en specialvante med två ingångar. På så sätt kan du hålla din make, maka eller älskade i handen i en och samma vante under höst- och vinterpromenaderna. Det tredelade vantparet är tillverkat av återvunnet material och kostar ca 200 kr. Pengarna går till Röda Korsets arbete. Kontakta din lokala rödakorsförening för att fråga efter hur du kan få tag i Kärleksvanten på bästa sätt.

Vill du förändra världen?
Unga människor är avgörande i arbetet för en hållbar värld. Röda Korsets Ungdomsförbund är en organisation för unga som vill jobba för hållbar utveckling utifrån ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv.

Det krävs att konsumenter såväl som stat och kommuner är medvetna och tar sitt ansvar för ett hållbart sätt att leva. Kom med och påverka för ett samhälle där respekt för mänskliga rättigheter är en självklarhet vid produktion av varor och tjänster.

Vill du hjälpa till som volontär?
I Umeå finns det två grupper som arbetar med hållbar utveckling. Vill du engagera dig i dessa frågor är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss!

Anmäl ert intresse här