#RÖDAKORSETUMEÅ

Din gåva gör skillnad!

Röda Korset har två secondhandbutiker i Umeå och en i Sävar. Överskottet ifrån butikerna går till vårt sociala arbete här i Umeå och till aktuella insamlingar. Din gåva gör skillnad, utan den skulle vi inte kunna driva alla verksamheter som vi gör i dagsläget. Secondhand ger dessutom plagg och prylar ett extra liv och på så sätt bidrar vi till en miljömässig hållbar utveckling. Till exempel så kan vi tillsammans arbeta för att minska transporter av kläder vilket skulle minska koldioxidutsläppet globalt. Köp gott och må gott med andra ord!

Att donera till oss

Secondhandbutiken på Mariedal tar emot möbler (adressen finns HÄR) om du har stora mängder kläder och prylar uppskattar vi att du också lämnar in dem på Mariedalsbutiken.

Vi på Röda Korset är väldigt tacksamma för alla gåvor vi får, men vissa saker är väldigt svåra att sälja även om de är fina. Därför behöver vi ibland tacka nej till gåvor vi inte kommer att kunna sälja.

Då vi inte har möjlighet att tvätta de kläder vi får in, uppskattar vi att de är hela och rena. Om du vill förenkla jobbet för våra volontärer är det jättebra om saker är fräscha och någorlunda diskade.

Hämtning av möbler:

Transportavdelningen har semesterstängt till och med augusti.

Det går bra att lämna möbler på Mariedalsbutiken,  Björnvägen 7. Ring 090-205 96 07 för kolla om vi har plats att ta emot.

 

 

11698784_1024073274283424_5168496102783758144_o