#RÖDAKORSETUMEÅ

Din gåva gör skillnad!

Röda Korset har två secondhandbutiker i Umeå och en i Sävar. Överskottet ifrån butikerna går till vårt sociala arbete här i Umeå och till aktuella insamlingar. Din gåva gör skillnad, utan den skulle vi inte kunna driva alla verksamheter som vi gör i dagsläget. Secondhand ger dessutom plagg och prylar ett extra liv och på så sätt bidrar vi till en miljömässig hållbar utveckling. Till exempel så kan vi tillsammans arbeta för att minska transporter av kläder vilket skulle minska koldioxidutsläppet globalt. Köp gott och må gott med andra ord!

Så skänker du

Röda Korset Second Hand tar tacksamt emot kläder, möbler och prylar som vi kan sälja vidare. När en gåva lämnas in till oss säljs den i vår butik, och överskottet från försäljningen går till Röda Korsets verksamhet. Det betyder att pengarna vi fått in från gåvan blir till exempelvis mat eller sjukvård för människor i Sverige och i världen.

Lämna din gåva i butik

För att skänka till Röda Korset Second Hand besöker du någon av våra Röda Korset Second Hand butiker. Vi tar emot det mesta men det måste vara helt och rent. Vi har tyvärr ingen möjlighet att tvätta, göra rent eller laga. Vi tar emot Kläder, prylar, böcker (ej uppslagsverk) elartiklar, smycken, textilier, möbler (ej kontorsmöbler eller sängramar) med mera.  Tvätta och torka av,  ge det till oss som om du skulle lämna det till en vän.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att hämta.

Det går bra att lämna möbler på Mariedalsbutiken,  Björnvägen 7. Ring 090-205 96 10 för att kolla om vi har plats att ta emot.

 

 

11698784_1024073274283424_5168496102783758144_o