#RÖDAKORSETUMEÅ

Din gåva gör skillnad!

Röda Korset har två secondhandbutiker i Umeå och en i Sävar. Överskottet ifrån butikerna går till vårt sociala arbete här i Umeå och till aktuella insamlingar. Din gåva gör skillnad, utan den skulle vi inte kunna driva alla verksamheter som vi gör i dagsläget. Secondhand ger dessutom plagg och prylar ett extra liv och på så sätt bidrar vi till en miljömässig hållbar utveckling. Till exempel så kan vi tillsammans arbeta för att minska transporter av kläder vilket skulle minska koldioxidutsläppet globalt. Köp gott och må gott med andra ord!

Att donera till oss

Secondhandbutiken på Mariedal tar emot möbler (adressen finns HÄR) om du har stora mängder kläder och prylar uppskattar vi att du också lämnar in dem på Mariedalsbutiken.

Vi på Röda Korset är väldigt tacksamma för alla gåvor vi får, men vissa saker är väldigt svåra att sälja även om de är fina. Därför behöver vi ibland tacka nej till gåvor vi inte kommer att kunna sälja.

Då vi inte har möjlighet att tvätta de kläder vi får in, uppskattar vi att de är hela och rena. Om du vill förenkla jobbet för våra volontärer är det jättebra om saker är fräscha och någorlunda diskade.

Hämtning av möbler:

Röda Korset i Umeå kan erbjuda hämtning av möbler som skänks till oss. Dock görs en bedömning på plats om möblerna är i säljbart skick.  Ring direktnummer: 090 205 96 06, tänk på att det ibland kan bli en viss väntetid.

11698784_1024073274283424_5168496102783758144_o