#RÖDAKORSETUMEÅ

Robert önskar er alla en riktigt god jul!

Robban redcross 2Röda Korsets verksamhetsår börjar gå mot sitt slut. Vi har haft en otrolig tid då vi bland annat startat två nya butiker och utvecklat flera verksamheter med social nytta. Vi ser fram emot nästa år, då vi har flera fina projekt på gång.

Tittar vi utanför Umeå ser vi fler människor på flykt undan osäkerhet, oro, krig och förföljelse än sedan andra världskriget. I det perspektivet känns det fint och bra att vi i Sverige har en lång tradition av att välkomna nya människor till vårt land. Flera av Röda Korsets frivilliga möter dessa människor och finns där som medmänniskor, bara här i Umeå är vi ungefär 350 engagerade medmänniskor. Här nedan berättar Robert om sitt engagemang och önskar alla samtidigt en fridfull jul.

Robert! Vad pysslar du med på Röda Korset?
– Jag hjälper i första hand till med städning. Jag kör en städmaskin som heter Nilfisk, både i lokalerna i city samt butiken på Mariedal. Jag har varit frivillig i ungefär 2 år! Eftersom jag städar träffar jag många kunder och frivilliga som jag glatt får hälsa välkomna till Röda Korset!

Är det svårt att komma åt överallt, när det är en maskin som du använder?
– Nej, inte alls svårt. Det är en underbar maskin som är lätt att köra. Det finns ett ställe i citylokalen som är svårare och det är nere vid ingången till Fyndkällaren. Där måste jag ”tilta” maskinen för att det ska bli helt rent. Jag har hittat en körmetod som fungerar bra!

Det ser ut att vara många vred och rattar. Kan vem som helst lära sig att köra eller behövs det utbildning?
– En utbildning behövs. Maskinen har 4 huvudvred och efter användandet måste en koppla in en sladd i ett eluttag för att ladda den, då batteriet räcker ungefär en städning. Det finns ett handtag som går att ställa in så att maskinen är bekväm att köra oavsett hur lång eller kort du är.

Vill du hälsa någonting till de som läser den här intervjun?
– Jag skulle vilja hälsa alla som läser det här och alla jag känner en God Jul och Gott Nytt År!

Både kunder och engagerade är väldigt glada över de fint städade lokaler som vi har, och det är Roberts fina arbete som möjliggör det. Vi hälsar er alla välkomna tillbaka under mellandagarna och efter årsskiftet. Butikerna är öppna som vanligt, men stänger tidigare dag före röd dag.

Comments are closed.