#RÖDAKORSETUMEÅ

Jan-Erik Micko gästar Röda Korset Umeå

I all hast har Röda Korset i Umeå fått möjligheten att lyssna till rödakorsdelegaten Jan-Erik Micko, som den 25 november besöker Umeå. En rödakorsdelegat arbetar i ett internationellt team, placerad i ett annat land i upp till två år beroende på arbetsuppgifterna.

Kom och lyssna på Jan-Erik Miko den 25 november!

Kom och lyssna på Jan-Erik Micko den 25 november!

Jan-Erik kommer att berätta och visa bilder från hans långa erfarenhet att arbeta utomlands. Han har gjort flera uppdrag åt FN, sen arbetade han med Swedrelief (UD) flera gånger i olika afrikanska länder. Därefter rekryterades han till Svenska Röda Korset och har varit ute som vatten- och sanitetsdelegat i Tanzania, Honduras (orkanen Mitch), Pakistan och Sri Lanka (Tsunamin)

Avslutningsvis kommer Lena Leipe från Svenska Röda Korset att berätta hur man kan engagera sig i globala frågor lokalt via någonting som kallas Globalt Engagemang, Globalgrupper och Globalprojekt.

DATUM: 25 november kl: 18.30 – 20.30
PLATS: Röda Korset, Rådhusesplanaden 10-12, 903 28 Umeå (Karta)

Vi hälsar er varmt välkomna, och ta gärna med någon du tycker om!

ps. Vi bjuder på kaffe och smörgås. ds.

Comments are closed.